DORIS FILMGENIPRIS

Det årliga DORIS FILMGENIPRISET sätter fokus på ett kvinnligt filmgeni. Prissumman är  10.000 kr.
DORIS FILMGENIPRIS 2016 tillkännagavs och  överlämnades av Doris styrelse till årets filmgeni China Åhlander på Göteborgs Internationella Film Festival vid deras avslutningsceremoni den 4 februari 2017

Doris FilmGeniPris 2016 belyser ett starkt engagemang i att berätta historier utanför den etablerade normen.
Motiveringen lyder: Att skapa film kan vara att våga lyfta fram problematik och perspektiv som det annars lätt blundas för.
Att skapa film kan vara att lyfta fram bilder och berättelser som fram till det unika filmskapandet varit osynliga och väntat på att få bli berättade.
Årets Dorisgeni lyckas på ett genialiskt vis kombinera engagemang i lokala, nationella och globala frågor med en hög konstnärlig kvalitet, samtidigt som hon utmanar praxis vad gäller att kombinera en bra arbetsmiljö under inspelning med de ekonomiska ramar som dagens filmbransch har.
Årets Dorisgeni har en gedigen erfarenhet från flertalet yrken inom filmproduktion och har som mästerlig producent för filmer som ”Äta, sova, dö”, ”Flykting 532” ”On Suffocation”och ”Min faster i Sarajevo” nått ut med sin envisa och briljanta strävan om att förändra världen till det bättre.”

Doris Film Geni 2016 är en stor tillgång i filmbranschen som vi inte vill vara utan!

 

Kommentarer är stängda.
  • DORIS INTERNATIONAL

  • DORIS i SKOLAN

  • MOVIE