DORIS FILM TILL RYSSLAND

– för att bygga plattform för framtiden

Den 27 november 2011 åker Doris Film till St Petersburg, Ryssland för att besöka organisationen Norden Association. Resan blir ett avstamp för Doris Plattform och syftet är att ta projektet ”Doris i skolan” vidare internationellt.

Doris i skolan är ett projekt som 2009 turnerade runt till skolor i Västra Götalandsregionen för att med föreläsningar, filmer och filmhandledningar utbilda pedagoger i jämställdhet, normkritiskt tänkande och filmanalys. Projektet har drivits av Doris Film med stöd av Västra Götalandsregionens Kulturnämnd.

– Resan till Ryssland är ett viktigt avstamp för Doris Plattform – vårt framtida arbete med att sprida Doris i skolan och Dorismanifestet internationellt, säger Annika Hellström och Lisa Lindén, projektledare för arbetet med plattformen.

Nu tas Doris i skolan till nästa nivå genom utvecklandet av en plattform med stöd av Svenska Institutet och nyinitierade Kulturbryggan. Målet är att lansera Doris i skolan för internationell publik och Ryssland är första destinationen. På schemat i St Petersburg står filmvisning av Doris åtta kortfilmer som är producerade utifrån det feministiska Dorismanifestet följt av diskussion utifrån dessa om kön och normer i filmproduktion, samt en föreläsning med jämställdhetsexperten Gertrud Åström. Deltagare i Ryssland är pedagoger och forskare.

För mer information kontakta: Annika Hellström, mobil: 070- 786 64 16

Läs mer om Doris i skolan

 

Kommentarer är stängda.
  • DORIS INTERNATIONAL

  • DORIS i SKOLAN

  • MOVIE