DORISVINNARES FILM VISAS I RIKSDAGEN

Torsdagen 6/12 kl. 12.30-14.15 visas filmen Våga Minnas av Ewa Cederstam.
Visning & debatt sker i lokal: Mittpoolen, Riksgatan 2.

Våga minnas är en ovanligt modig dokumentärfilm om att sätta ord på det tystade och möta det man helst velat glömma. En film om att gå vidare efter en våldtäkt.

Vi vill lyfta blicken från kvinnans perspektiv som offer till våldtäktsmännens ansvar för våldtäkt och med det även politikernas tankar och strategier för ett Sverige fritt från Våldtäkt. Ewas film belyser på ett övertygande sätt, hur konsekvenserna, efter en våldtäkt ser ut för offret, såväl som för de anhöriga. Hon har rest runt i hela landet och visat filmen med samtal och vi har vid dessa visningar sett hur stort behovet är att börja tala om våldtäkt.

Med Riksdagens visning önskar vi lyfta blicken och titta på männen som våldtar. Kan man tillsätta en utred- ning? Ta reda på Varför våldtäkter begås i Sverige? Vad kan man göra politiskt för att förhindra våldtäkt? Hur ser politiker och beslutsfattare på denna fråga? Finns det en vision om 0-tolerans? Vad kan göras nu?

VÅGA MINNAS hade svensk biopremiär på Folkets Bio den 9 mars 2012 och visades på ett stort antal biografer i samarbete med bl.a Våra Gårdar. Ewa Cederstam tilldelades tidigare i höst det prestigefyllda Dorispriset. Se vidare www.mantarayfilm.se, producent: Stina Gardell – Mantaray Film. Presskontakt: Cinema Sweden Ylva Swedenborg ylva@cinemasweden.com, mobil: 0708 98 38 48

Läs mer om visningen i Riksdagen HÄR.

Föregående post
Nästa post
Kommentarer är stängda.
  • DORIS INTERNATIONAL

  • DORIS i SKOLAN

  • MOVIE