DORISGENI BAKOM VÄRLDSPREMIÄR I CANNES

Regissören Stig Björkmans film ”Jag är Ingrid”, producerad av Dorisgeniet Stina Gardell, får världspremiär under filmfestivalen i Cannes. Dokumentärfilmen om Ingrid Bergman är utvald till sektionen Cannes Classic och blir ett centralt inslag när festivalen i år hyllar den svenska filmikonen.

stina

Doris Film ber att få gratulera filmskaparna och gläds åt att Stina Gardell fortsätter att producera film som främjar Doris syfte, att synliggöra kvinnliga genier inom film. När Stina utsågs till 2014 års Dorisgeni var det bland annat för sin långa produktion av originella berättelser med kvinnor i fokus.

¬- Jag har alltid sett Ingrid Bergmans porträtt bredvid kungens och drottningens där man passerar tullen på Arlanda. Under Ingrids namn står det ”legend”, men vem har någonsin ställt frågan ”Vem är hon och vad tänker hon på?”, berättar Stina Gardell.

Tack vare Ingrid Bergmans dotter Isabella Rosselini har Stig Björkman och Stina Gardell fått tillgång till stora mängder privata bilder, dagböcker och inte minst Ingrids egna filmade material

– Det har varit en hisnande resa. Ingrid växte fram som en egen tänkande person, med en modern kvinnas livsval. Hon fascinerade mig mer och mer. Att få vara med i denna filmproduktion är en ynnest. Hon har i snart tre år fyllt mina tankar och det ska bli så fint att få dela henne med alla andra, säger Stina Gardell.

Filmfestivalen i Cannes 2015 äger rum den 13- 24 maj. ”Jag är Ingrid” har svensk biopremiär den 28 augusti, dagen före Ingrid Bergman skulle ha fyllt 100 år.

Lisa Jarenskog 2015-05-06

Kommentarer är stängda.
  • DORIS INTERNATIONAL

  • DORIS i SKOLAN

  • MOVIE