FILM CLOUD + DORISFILM = SANT

Just nu deltar Doris film i satsningen Film Cloud. Vi erbjuder FilmCloudmedlemmar coaching från någon i Doris styrelse. De tillgängliga coacherna är; Lis Svensson, Maria Eng, Pia Tjäder, Astrid Askberger och Annika Hellström. Läs mer om satsningen här.

Läs mer om handledarna här:

Om Annika Hellström; Driver sedan 2006 Cinenic Film och är aktuell med inspelningen av Ronnie Sandahls långfilmsdebut ”Svenskjävel” som spelas in i Oslo. Tidigare produktioner är bl.a. The Yearning Room, ”Mirakel utmed riksväg 43” Karaokekungen”, ”Fyra år till”, Får jag lov – till den sista dansen?”, m.m. Cinenic Films ambition är att utveckla långvariga relationer med upphovspersoner och att producera angelägna historier i en visuellt underhållande förpackning. Bolaget har kontor i Göteborg.

Annika Hellström är initiativtagare till Dorismanifestet och har i styrelsen bland annat projektlett Doris i skolan och Doris Platform Day internationellt.

Hemsida: www.cinenicfilm.se

Om Lis Svensson; Var med och startade Folkets Bio i Göteborg 1974. Arbetat på Sveriges Television sen 1977, som rekvisitör, scenograf, inspelningsledare, regiassistent, producent och produktionsledare. Bl. a ”Gösta Berlings Saga”, ”Hammarkullen” (rekvisitör), ”Glappet” (scenograf), ”Kommissarie Winter”, ”Solbacken” (produktionsledare), ”Fem frågor från Svensken” (producent).  Nu senast arbetade hon med det uppskattade dramat Molanders. Är aktiv i Röda Stens kulturförening sen starten för 10 år sen.

Om Astrid Askberger; Utbildad på Kalix och Biskops-Arnös folkhögskola samt DI och Filmhögskolan. Sedan 2002 har hon jobbat som frilansare. Astrid har tidigare regisserat filmen ”Så funkar det!” om tre killar och deras tankar kring kärlek. Filmen visades på SVT, finska YLE och vann priset sthlm.doc 2002. Den följande filmen ”Kärlek är bäst på bio” visades också den på SVT. 2008 regisserade Astrid dokumentären ”Kontraktet” och 2012 ”Vi återvände aldrig”, ”Kontraktet” också den på kärlekstemat och den senare en film om en teaterföreställning baserad på flyktingars berättelser. Nu jobbar Astrid med sin dokumentär ”Gretas guide till galaxen” med stöd från Film i Väst och SFI.

Hemsida: www.fantastrid.se, www.vimeo.com/astridaskberger

Om Maria Eng; Filmregissör utbildad på Filmhögskolan i Göteborg.  Som regissör aktuell med novellfilmen ”Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket”. Premiär Göteborg International Film Festival 2012, visades på SVT sommaren 2012 och senast på Barn och ungdomsfilmfestivalen i Malmö 2013. Filmen distribueras från och med i år av Filmcentrum.

Deltar under 2013 i Svenska filminstitutets förändringsprogram- Moviement – för kvinnliga regissörer och filmbranschen och Stockholm Filmlab.

Priset och utmärkelser:

2013 Publikens pris för kortfilmen Apelsinen, Arctic Heat Film Festival i Finland.

2012 Best Short Fiction Award för kortfilmen Apelsinen vid filmfestivalen II Festival Dona i Cinema (Women & Film), i Valencia, Spanien.

2009 Best First Work Award för kortfilmen REP vid Montecatini International film festival i Italien.

”For the intensity, freshness and the ability to let us enter the world and imagination of two children”

Hemsida: www.paeng.se

Om Pia Tjäder; Manusförfattare och filmregissör, utbildning från Nordland Kunst- og Filmskole samt kurser på Universitetet i Oslo, Växjö Universitet och Filmhögskolan i Göteborg. Har visat sina kortfilmer på bl a SVT och Göteborgs Filmfestival. Arbetar vid sidan av det egna filmskapandet med filmpedagogik och handledning. Projektledare för Filmtrampolinen, VG-regionens växthusverksamhet för unga filmare.

Kontakt: piatjader@gmail.com


Print

Kommentarer är stängda.
  • DORIS INTERNATIONAL

  • DORIS i SKOLAN

  • MOVIE